Mai mulți șoferi băuți au fost prinși duminica în traficul din județul Suceava. Doi dintre ei nu aveau nici măcar permise de conducere


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de duminică, 4 octombrie, polițiștii suceveni au depistat în trafic mai mulți șoferi care au condus vehicule fiind în stare de ebrietate. Mai mult decât atât, unul dintre ei a comis un accident rutier, în urma căruia a fost ușor rănit.

Este vorba despre un tânăr (21 ani) din comuna Bălăceana. El a comis un accident în timp ce conducea un scuter pe DJ 178, iar în zona localității Bălăceana a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu podețul unei locuințe.

Tânărul a fost rănit ușor, fiind transportat la UPU Suceava, unde a fost diagnosticat cu „cădere de pe scuter, TCC contuzie mână stânga”.

Totodată, el a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult decât atât, tânărul nu are permis. Prin urmare, în cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Un alt șofer băut a fost prins pe raza comunei Moldovița. Bărbatul conducea în stare avansată de ebrietate, având 1.36 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pe lângă asta nu avea un permis de conducere valabil pe teritoriul României. El a prezentat polițiștilor un permisul de conducere provizoriu emis de Marea Britanie. Drept urmare, bărbatul este cercetat atât pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, cât și pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Încă un șofer băut a fost depistat în traficul din localitatea Baineț, comuna Mușenița. Concret, un localnic de 25 ani conducea având 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, în aceeași localitate a fost depistat un alt localnic, de 47 ani. care conducea o mașină având 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Lista este completată de un tânăr de 26 ani, care a condus băut pe raza orașului Dolhasca. El avea 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ultimii trei sunt cercetați penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Pe lângă ei, a mai fost prins un șofer care a condus, cel mai probabil, băut. Mai exact, în localitatea Putna, polițiștii au oprit pentru control un Audi A6 înmatriculat în Marea Britanie, condus de un tânăr de 24 ani, din orașul Vicovu de Sus. De menționat că, inițial, tânărul a ignorat semnalele și și-a continuat deplasarea, a mai parcurs aproximativ 500 m, ulterior fiind blocat.        

Deoarece conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică a fost condus la Sediul Poliției Municipiului Rădăuți unde i s-a solicitat să se supune testării cu aparatul etilostest, însă acesta a refuzat. Apoi, la spital, tânărul a refuzat și examenul clinic și de asemenea a refuzat recoltarea mostrelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Prin urmare, tânărul a fost amendat pentru că nu a oprit la semnalele regulamentare, iar ca măsură complementară s-a procedat la reținerea plăcuțelor cu nr. de înmatriculare. Totodată, el este cercetat penal pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.


Intră acum și în grupul de