Interimat la toate spitalele din judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Toate unităţile spitaliceşti din judeţ sunt conduse în prezent de directori interimari, întrucât unora le-a expirat mandatul, iar câţiva erau numiţi cu delegaţie. Potrivit şefului Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Alexandru Lăzăreanu, majoritatea directorilor ocupaseră postul de manageri în urma concursului din 15 decembrie 2006, mandatul expirând după 3 ani, pe 15 decembrie 2009.

În această situaţie, şeful DSP a anunţat Ministerul Sănătăţii care a dat ordin de numire cu titlu interimar a directorilor respectivi, până la organizarea unui concurs.

Spitalele din Siret şi Solca, precum şi Spitalul Judeţean Suceava erau conduse de manageri interimari de mai multă vreme. La Spitalul de Psihiatrie Siret şi Spitalul Orăşenesc Siret, în noiembrie cei doi directori interimari au fost revocaţi din funcţie şi numiţi alţii în loc.

Revocat din funcţie, în luna mai, a fost şi directorul Spitalului din Rădăuţi, care a fost demis întrucât la evaluarea ministerului din luna martie a obţinut calificativul „nesatisfăcător”. Însă a fost repus în funcţie de conducere DSP întrucât era singura soluţie pentru spitalul respectiv.

Spitalele care aveau directori cu concurs era cele din Câmpulung (Municipal şi de Psihiatrie), Vatra Dornei, Fălticeni, Gura Humorului.


Intră acum și în grupul de