Proiectului Educational „APA INSEAMNA VIATA”, editia 2009, a ajuns la final


Intră acum și în grupul de

S.C. ACET S.A. în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, în perioada octombrie-decembrie 2009 a desfăşurat Proiectul Educaţional „Apa Înseamnă Viaţă”. Proiectul mai sus menţionat face parte din campaniile de conştientizare publică din cadrul Măsurii ISPA 2005/RO/16/P/PE/004 Suceava, finanţată de Uniunea Europeană.

Scopul principal al Proiectului a fost înţelegerea de către copii a modalităţii de funcţionare a sistemului de alimentare cu apă potabilă şi a celui de canalizare din municipiu, dar şi necesitatea implementării Măsurii ISPA în Suceava.

Obiectivele urmărite în implementarea Proiectului au fost: informarea asupra contribuţiei Uniunii Europene la dezvoltarea sectorului de mediu din Suceava; cunoaşterea în mod direct de către elevi şi a cadrelor didactice a ceea ce înseamnă ISPA pentru Suceava şi în mod indirect, conştientizarea părinţilor şi a comunităţii locale cu privire la beneficiile aduse de Măsura ISPA Suceava; dezvoltarea creativităţii copiilor; conştientizarea rolului fiecăruia dintre noi în realizarea unui mediu mai sănătos.

Proiectul s-a adresat cu precădere copiilor din clasele a IV-a de la 10 şcoli sucevene.

În data de 14 decembrie 2009, în incinta Iulius Mall Suceava a fost organizată festivitatea de premiere a tuturor elevilor participanţi la Proiect şi a elevilor finalişti de la 4 şcoli sucevene.

Evenimentul la care au participat elevi ai celor 10 şcoli, dascăli şi părinţi s-a bucurat de asemenea şi de prezenţa domnului Ştefan Groza, director general Al S.C. ACET S.A. Suceava, a doamnei Tatiana Vîntur, inspector şcolar în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean şi a domnului Viorel Seredenciuc, viceprimar al municipiului Suceava.

Invitaţii au avut parte de un program artistic organizat de elevi, constând în colinde de sezon, cântece şi poezii.

În finalul evenimentului toţi elevii au fost premiaţi pentru implicarea, talentul şi munca depusă iar în urma concursurilor au fost selectaţi câte 3 elevi finalişti din 4 şcoli sucevene:

Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 10 Burdujeni – Menţiune
Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 1 Centru – Premiul III
Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 5 Burdujeni – Premiul II
Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 11 Burdujeni – Premiul I

Lucrările şi creaţiile copiilor la concursurile tematice din cadrul Proiectului „Apa Înseamnă Viaţă”, ediţia 2009, vor face parte dintr-o expoziţie care va fi găzduită de Şcoala Nr.11 „Miron Costin”, câştigătoarea Programului din acest an.


Intră acum și în grupul de