FOTO // Urmărire spectaculoasă la Vicovu de Sus cu focuri de armă și dispozitive tip arici. Polițiștii au confiscat peste 1,5 milioane de țigări de contrabandă, cantitatea record pentru 2020


Intră acum și în grupul de

Peste 1,5 milioane de țigări de contrabandă au fost confiscate de polițiștii suceveni după o urmărire în trafic periculoasă, cu focuri de armă și dispozitive de blocare a accesului auto, efectuată în noaptea de 7/8 octombrie.

Potrivit Poliției Suceava, în data amintită, polițiștii din Vicovu de Sus au obținut informații privind un transport de țigări de contrabandă, pe care l-au interceptat pe raza comunei Straja, pe DJ 209G, în jurul orei 02:15. Concret, este vorba despre un microbuz, secondat la mică distanță de un autoturism. 

Astfel, polițiștii au efectuat semnale regulamentare de oprire, însă cele două vehicule nu au oprit, plecându-se în urmărirea lor, cu folosirea semnalelor acustice și luminoase.     

Sursa citată precizează că mașina care seconda microbuzul a efectuat manevre constante de șicanare în trafic a autospecialei și de blocare a accesului acesteia pentru a asigura scăparea microbuzului. În aceste condiții, a fost alertat un alt echipaj de poliție, care a instituit un filtru rutier pe raza orașului Vicovu de Sus. 

Mai exact, polițiștii au folosit dispozitivul special de blocare a accesului și trecerii auto (arici) asupra microbuzului.

Totodată, sursa citată subliniază că polițiștii au executat focuri de arma în plan vertical dar și asupra celor două vehicule. 

La scurt timp, din cauza pneurilor sparte, șoferul vehiculului a fost nevoi să oprească. În toată această perioadă, autoturismul care însoțea microbuzul a efectuat manevre riscante pentru a asigura scăparea acestuia, menționează Poliția Suceava.

Ulterior, conducătorul microbuzului a oprit sub protecția celuilalt autoturism, a sărit din microbuz și a fugit în lunca râului Suceava din apropiere, celălalt autoturism abandonând microbuzul. 

Echipajul de poliție a indisponibilizat microbuzul asigurând paza acestuia, existând riscul ca persoanele implicate în sfera contrabandei să revină, având în vedere cantitatea mare de țigări transportate.

De menționat că în microbuz erau 76.149 de pachete de țigări sau 1.522.980 de țigări diferite mărci, de proveniență extracomunitară, fiind o cantitate record pentru acest an de țigări de contrabandă confiscate.

Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal pentru contrabandă.

Totodată, precizăm că în luna septembrie a acestui an, polițiștii suceveni au primit în dotare 17 dispozitive de blocare a accesului auto, folosite în cadrul urmăririi descrise mai sus.


Intră acum și în grupul de