VIDEO/FOTO//Incendiu puternic în Brașca de la un cablu electric defect. Pompierii miliari au acționat cu șapte autospeciale timp de cinci ore pentru lichidare


Intră acum și în grupul de

Un puternic incendiu a izbucnit, sâmbătă după amiaza într-o gospodărie din satul Brașca din comuna Ilișești de la un cablu electric defect, iar pentru localizarea și lichidarea acestuia au acționat pompierii militari de la subunitățile din Suceava și Gura Humorului, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale comunelor Ilișești, Ciprian Porumbescu și Bălăceana cu 7 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Potrivit ISU Suceava,  la sosirea echipajelor, ardeau anexele gospodărești, construcții corp comun, cu pericol de propagare la un garaj și la casa de locuit din vecinătate.

Incendiul a fost lichidat după o intervenție de circa cinci ore.

În incendiu au ars construcția corp comun- șură, adăpost de animale, garaj și depozit de furaje- pe o suprafață de aproximativ 200 mp, două autoturisme, o remorcă auto, circa 10 tone de furaje, 10 metri cubi lemn de foc, un motocultor și alte bunuri.

Flăcările au degradat și trei ferestre de la casa învecinată.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect.

Pompierii au salvat garajul și locuința din vecinătate.


Intră acum și în grupul de