Detaliile accidentului de la Vicovu de Jos cu doi răniți: Un șofer din Putna a intenționat să întoarcă mașina fără să se asigure


Intră acum și în grupul de

Două persoane, o tânără de 25 de ani din Straja și un tânăr de 19 ani, au fost răniți, sâmbătă, într-un accident rutier care s-a produs la Vicovu de Jos, iar mașina a ajuns pe calea ferată.

Potrivit cercetărilor polițiștilor, sâmbătă, la ora 10:25, un bărbat de 66 ani, din comuna Putna, a condus autoturismul pe DN 2H, în localitatea Vicovu de Jos, având direcția de deplasare dinspre centrul localității spre municipiul Rădăuți.

La un moment dat șoferul a oprit autoturismul pentru a permite coborârea a două persoane, după care s-a pus în mișcare și a intenționat să efectueze manevra de întoarcere fără a se asigura corespunzător, situație în care a intrat în coliziune cu autoturismul condus de o femeie de 25 de ani, din comuna Straja, care efectua manevra de depășire.

Ambele autoturisme au fost proiectate în afara părții carosabile.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a tinerei de 25 de ani și a unui pasager în vârstă de 19 ani din mașina condusă de aceasta.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest la locul accidentului, rezultatele fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în ambele cazuri. Ulterior li s-au recoltat probe biologice de sânge  în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de