Un bărbat cu probleme psihice și-a incendiat casa părintească și a pus în pericol alte două case din localitatea Baia. Pompierii suceveni au salvat casele, iar bărbatul a ajuns la Spitalul de Psihiatrie Burdujeni


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din localitatea Baia a provocat un incendiu ce a pus în pericol trei locuințe, care au fost salvate datorită intervenției rapide a pompierilor suceveni.

Concret, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Lt. Alin Găleată, incendiul a fost anunțat la ora 13:12.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la acoperișul locuinței și în interiorul acesteia, cu pericol de propagare la întreaga construcție, dar și la alte două case de locuit, aflate în imediata apropiere.

Incendiul a fost lichidat la ora 16:45, iar până atunci au ars aproximativ 50 metri pătrați din acoperiș, elemente de tâmplărie și materiale textile. S-au degradat pereții portanți ai locuinței.

Pe de altă parte, pompierii au salvat restul casei de locuit, precum și cele două locuințe învecinate.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul, a menționat Lt. Alin Găleată.

Concret, sursele din Poliție arată că incendiul a fost observat de către polițiștii aflați în serviciul de patrulare. Până la sosirea pompierilor, în curtea locuinței ce ardea, ei l-au fost identificat pe un localnic (49 ani), cunoscut cu probleme psihice, care striga că a dat foc la locuință, după care a intrat într-un alt imobil din aceeași curte, strigând că va da foc la toate locuințele din curte.

Mai exact, bărbat a incendiu casa părintească care a fost lăsată lui ca moștenire, și a amenințat că va incendia casa sa și cea a fratelui său, aflate în aceeași curte.

În aceste condiții, polițiștii l-au imobilizat pe bărbat, care a fost transportat și internat la Secția de Psihiatrie Burdujeni din cadrul Spitalului Județean Suceava. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de „distrugerea”.


Intră acum și în grupul de