CJSU a introdus restricții la Vatra Dornei și Cacica unde rata de infectare a depășit 1.5 la mia de locuitori


Intră acum și în grupul de

În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din data de 12 octombrie au fost intruse restricții pentru diminuarea riscului epidemiologic la Vatra Dornei și Cacica, unde incidența cumulată a crescut peste 1.5 la mia de locuitori, informează Prefectura Suceava.

Concret, potrivit datelor DSP Suceava, în prezent, la Vatra Dornei sunt 26 cazuri active de Covid-19, iar rata de infectări este 1.57 la mia de locuitori. În același timp, la Cacica sunt opt cazuri active și o rată de 1.84 la mia de locuitori.

Drept urmare, CJSU a hotărât ca, în cele două localități, activitatea restaurantelor și cafenelelor din interior clădirilor să se suspende începând cu data de 13.10.2020, ora 08:00.

Totodată, activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul unităților de cazare se suspendă începând cu aceeași dată, cu excepția activităților pe care le desfășoară pentru clienți cazați.

De asemenea, s-a suspendat și activitatea cinematografelor, instituțiilor de spectacole şi sau concerte în interiorul clădirilor.

Pe lângă asta, în intervalul orar 07:45 – 20:30, de luni până vineri, în toate spațiile publice deschise aflate pe o rază de 50 metri în jurul perimetrului exterior al unităților de învățământ din municipiul Vatra Dornei și comuna Cacica, purtarea mijloacelor individuale de protecție (mască de protecție etc.) este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Primăriile unităților administrativ-teritoriale menționate vor marca fiecare cale de acces (bulevarde, străzi, alei etc.) și vor afișa în locuri vizibile un semn distinctiv pentru delimitarea spațiilor publice deschise aflate pe o rază de 50 metri în jurul perimetrului exterior al unităților de învățământ.

În același timp, s-a suspendat și activitatea jocurilor de noroc, cu excepția pariurilor și loteriilor unde se eliberează bilet.


Intră acum și în grupul de