CJSU Suceava: Toate primăriile din județ vor intensifica măsurile de prevenire a răspândirii riscului epidemiologic unde există un aflux mare de persoane, iar forțele de ordine vor spori numărul controalelor


Intră acum și în grupul de

În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din data de 12 octombrie au fost adoptate mai multe măsuri pentru diminuarea riscului epidemiologic la nivelul județului Suceava.

Astfel, potrivit Prefecturii Suceava, CJSU a hotărât că toate administrațiile publice locale din județul Suceava vor intensifica măsurile de prevenire a răspândirii riscului epidemiologic în cadrul locațiilor în care există un aflux mare de persoane – piețe, târguri, expoziții etc.

Totodată, se vor asigura măsurile necesare pentru ducerea la îndeplinire a următoarelor: stabilirea a minimum două fluxuri funcționale (acces și evacuare persoane) în cadrul obiectivelor, asigurarea punctelor de triaj epidemiologic la accesul în obiective (controlul temperaturii cu termometre noncontact, verificarea purtării mijloacelor individuale de protecție), limitarea accesului persoanelor prin temporizare astfel încât să se asigure distanțarea socială de minimum doi metri între persoane, respectiv minimum patru mp/persoană, asigurarea unor puncte de dezinfecție a mâinilor în cadrul acestor locații, monitorizarea respectării de către participanți a conduitei preventive în domeniul epidemiologic.

Pe lângă asta, structurile județene aparținând Ministerului Afacerilor Interne, Direcția de Sănătate Publică Suceava, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, Inspectoratul Teritorial în Muncă Suceava, Inspectoratul Școlar Județean Suceava vor intensifica activitățile de control în piețe, târguri, mijloace de transport în comun și perimetrele unităților şcolare, conform atribuțiilor stabilite de legislația incidentă prevenirii și gestionării riscului epidemiologic.

În același timp, sursa citată precizează că angajații afectați de restrângerea activității operatorilor economici și a unităților cultural-artistice vor beneficia de măsurile de sprijin potrivit O.U.G. nr. 120/2020 privind instituirea unor măsuri de sprijin destinate salariaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.


Intră acum și în grupul de