Administratorul unei firme sucevene din domeniul silvic a murit lovit de un arbore într-o pădure de pe raza comunei Sucevița


Intră acum și în grupul de

Un bărbat (31 ani) și-a pierdut viața în urma unui accident de muncă ce s-a produs luni, în pădurea denumită popular ”Bercheza” de pe raza comunei Sucevița.

Bărbatul din Marginea era chiar administratorul unei societăți comerciale care efectua activități de exploatare a fondului forestier în zonă.

Imagine ilustrativă

Astfel, în dimineața zilei amintite, el și un prieten, care nu este angajat al firmei, s-au deplasat în pădure.

La un moment dat, bărbatul se afla deasupra unui camion, urmând a desfășura activități de pregătire și calare a camionului, acesta fiind prevăzut cu sistem de încărcare/descărcare, cu macara hidraulică.

Concret, în timp ce se afla pe scaunul macaralei hidraulice, el l-a rugat pe prietenul său să taie cu un motofierăstrău un arbore ce urma a fi prelucrat.

Celălalt bărbat a secționat copacul de la nivelul solului, direcționându-i căderea în laterala vehiculului menționat, operat de bărbatul decedat.

Atunci, el a acționat brațul macaralei către direcția de cădere a arborelui, însă copacul a căzut peste brațul macaralei, alunecând pe acesta, către operator.

Ulterior, în timp ce se afla la jumătatea brațului macaralei, arborele s-a rupt iar partea groasa a arborelui a căzut pe cupola autoutilitarei, iar partea subțire (vârful) a căzut peste tânărul de 31 de ani, lovindu-l la cap.

Mai apoi, prietenul bărbatului, dar și o persoană care a declarat că se afla întâmplător în zonă, au încercat să îi acorde primul ajutor bărbatului rănit, iar apoi au solicitat intervenția unui echipaj al ambulanței.

Prietenul bărbatului l-a transportat cu un autoturism personal către Spitalul Municipal Rădăuți și s-a intersectat cu un echipaj al Ambulanței pe raza comunei Marginea. Personalul medical a procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare, fără succes, declarând decesul tânărului.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la săvârşirea infracţiunilor de ”neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, ”nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și ”ucidere din culpă”, cercetările urmând a fi efectuate de către lucrătorii din cadrul Postului de Poliţie Sucevița.


Intră acum și în grupul de