Prefectura Suceava: Toate structurile MAI și autoritățile publice au fost mobilizate în acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. Solicităm cetățenilor să respecte măsurile sanitare. Peste 450 de persoane și aproape 150 de localuri din județ, verificate în contextul Covid-19.


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava informează că în ultimele 24 de ore, echipele de control mixte (polițiști plus reprezentanții DSP Suceava) au efectuat sute de controale la nivelul județului în contextul Covid-19, iar acțiunile de acest gen vor continua și în viitor.

Concret, în cursul zilei de 14 octombrie, au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 468 persoane, dar și 143 societăți comerciale. Astfel, au fost aplicate 96 de amenzi în valoare de 4.000 lei. 

Sursa citată precizează că toate structurile MAI şi autorităţile publice cu atribuții sunt mobilizate în acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus la nivelul județului Suceava.

Totodată, la nivelul județului Suceava este organizată, sub autoritatea prefectului, o grupă de coordonare operativă, pentru evaluarea situației specifice, în vederea intensificării activităților de verificare și depistare a celor care nu respectă regulile de protecție sanitară, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Potrivit Prefecturii Suceava, principalul obiectiv al măsurilor luate este acela al prevenirii răspândirii noului coronavirus, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat şi măsuri de sancţionare, după cum am arătat anterior.

Principalele activităţi în care au fost concentrate pe zonele aglomerate, din localități și zone de interes turistic, cu risc de răspândire a Covid-19.

Pe raza judeţului Suceava, se vor desfășura în continuare activități de verificare punctuale atunci când se vor primi sesizări cu privire la nerespectarea măsurilor de limitare a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, dar și acțiuni cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, precum și la ștranduri, terase și cluburi în aer liber, a menționat Prefectura Suceava.

De asemenea, sursa citată a amintit că, potrivit CJSU Suceava, masca este obligatorie pentru toate persoanele prezente în piețele agroalimentare, permanente sau temporare, închise sau deschise, precum și în spațiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiționale, expoziții, bâlciuri etc. de pe teritoriul județului Suceava.

De asemenea, se recomandă purtarea măștii de protecție la toate evenimentele, de orice natură, unde sunt create condiții de aglomerare de persoane, pe raza județului, desfășurate atât în interior, cât și în exterior, precum și în alte zone aglomerate.

În acest context, Prefectura a solicitat cetățenilor să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanțarea fizică și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

Prefectura îndeamnă sucevenii să respecte în continuare trei măsuri simple, care ne pot proteja pe noi sau pe cei din jurul nostru:

  • să evităm locurile aglomerate, păstrând distanțarea fizică,
  • să purtăm masca în spaţiile închise,
  • să ne spălăm des mâinile.

Intră acum și în grupul de