Amendă de 5.000 lei pentru transport repetat de lemne cu același aviz de însoțire. Polițiștii au confiscat peste 16 mc de material lemnos


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au depistat, pe raza comunei Putna, un transport ilegal de material lemnos.

Concret, miercuri seara, a fost oprită pentru control o autoutilitară condusă de un localnic de 54 ani, care transporta conform avizului de însoțire, cantitatea 13,64 mc lemn rotund pentru cherestea, specia molid, potrivit unui comunicat de presă al IPJ Suceava.

„Existând suspiciuni cu privire la repetabilitatea efectuării transportului în baza aceluiași aviz de însoțire s-au efectuat verificări respectiv: accesarea aplicației Iwood Tracking, vizionarea imaginilor de pe camerele video de pe traseul parcurs, stabilindu-se cu certitudine faptul că, la momentul opririi în trafic la ora 17.00,  bărbatul de 54 de ani a efectuat un alt transport de material lemnos în baza aceluiași aviz de însoțire,” a arătat sursa citată.

Astfel, materialul lemnos a fost inventariat, stabilinduse că în vehicul era 16,20 mc. Drept urmare, șoferul a fost amendat cu 5.000 lei, iar materialul lemnos în valoare de 4.714 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Putna.


Intră acum și în grupul de