FOTO // Țigări de contrabandă de peste 45.000 de lei, abandonate la „frontiera verde” de trei contrabandiștii care au reușit să fugă în Ucraina


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din cadrul SPF Brodina au descoperit și confiscat la „frontiera verde” aproximativ 4.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră din județul Suceava.

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, a precizat că, joi dimineața, polițiștii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Straja, trei persoane care se deplasau de la frontieră spre interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase.

Autoritățile au încercat să rețină persoanele respective efectuând somațiile legale prin voce, însă contrabandiștii au abandonat coletele şi au fugit spre Ucraina.

Sursa citată a menționat că în cele trei colete abandonate erau 3.870 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare 45.300 lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

Totodată, au fost anunţate despre eveniment autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea cercetării în comun a cazului.       


Intră acum și în grupul de