Acasă Social Dosar penal pentru un tânăr de 16 ani, prins în comuna Râșca...

Dosar penal pentru un tânăr de 16 ani, prins în comuna Râșca conducând fără permis o motocicletă neînmatriculată. Vehiculul a fost indisponibilizat


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 16 ani din comuna suceveană Râșca are probleme cu legea după ce a fost prins, marți, conducând o motocicletă pe DJ 155A, din direcția Bogdănești către Slătioara.

Adolescentul nu avea permis de conducere și nici nu a putut prezenta documentele motocicletei, declarând că a împrumutat vehiculul de la un consătean. La rândul său, consăteanul a confirmat faptul că i-a încredințat motocicleta adolescentului pentru a se plimba prin comună.

Imagine ilustrativă


Astfel, polițiștii au stabilit că nici proprietarul declarat al motocicletei nu are permis de conducere pentru vreo categorie.

Mai mult decât atât, a fost verificată și motocicleta după seria de șasiu, stabilindu-se că această nu figurează ca înmatriculată sau înregistrată.

Ulterior, din moment ce proprietarul declarat nu a prezentat vreun document al motocicletei, s-a procedat la indisponibilizarea motocicletei, iar lucrătorii Registrului Auto Român o vor expertiza în vederea capacității cilindrice, a regimului de înmatriculare la care este supusă și a obligativității deținerii permisului de conducere pentru a fi condusă pe drumurile publice, iar în funcție de rezultatele expertizei vor fi dispuse măsuri.

Prin urmare, în cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”  și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version