Suceava: Polițiștii au tras focuri de avertisment pentru a calma rudele unor adolescenți care au fost prinși furând lucernă


Intră acum și în grupul de

Un caz ieșit din comun a avut loc miercuri, în zona Cartierului Laniște din municipiul Suceava. Concret, polițiștii au fost nevoiți să tragă focuri de avertisment pentru a calma mai multe persoane agresive, care provocau scandal după ce rudele lor au fost prinse furând lucernă.

Cercetările Poliției au arătat că trei tineri au plecat cu o căruță la furat lucernă în zona menționată. Precizăm că este vorba despre un adolescent de 14 ani și o tânără de 20 ani din Suceava, dar și un adolescent de 15 ani din Salcea, cel care a condus atelajul hipo.

Când au ajuns pe str. Grigore Vieru, tinerii s-au oprit și au început să cosească mohor de pe marginea drumului, după care să adune cu furca lucernă de pe terenul unui sucevean (65 ani), pentru a o sustrage.

Planurile tinerilor au fost date peste cap deoarece suceveanul de 65 de ani lucra un teren din apropiere și a observat ce se petrece. Atunci, bărbatul s-a urcat în tractor și a încercat să le blocheze căruța, care între timp se pusese în mișcare. În acel moment, cei trei tineri au luat-o la fugă abandonând calul și atelajul hipo.

În timp ce alergau, tânăra de 20 ani l-a chemat la locul unde abandonaseră căruța pe fratele său (29 ani), care a venit la scurt timp însoțit de concubina sa (33 ani) și tatăl său (47 ani).

Tot atunci, la fața locului a ajuns și un echipaj de poliție, care discuta cu proprietarul terenului în apropierea căruței abandonate.

În aceste condiții, în special tânărul de 29 ani a început să provoace scandal, amenințându-l pe suceveanul de 65 ani.

În acel moment pentru a preveni amplificarea conflictului și a împiedica să fie comisă vreo faptă cu violență, unul dintre polițiști a scos pistolul din dotare și a somat persoanele violente să se oprească.

Din cauză că cele trei persoane venite în sprijinul autorilor furtului au continuau să se deplaseze spre proprietarul terenului, nerespectând somarea, agentul de poliție a tras două focuri de armă în plan vertical.

După aceasta, agresorii s-au oprit și au devenit cooperanți, toți ajungând la sediul Secției urbane de Poliție Burdujeni.

Prin urmare, cei trei tineri sunt cercetați sub aspectul săvârșirii „tentativei la infracțiunea de furt”, iar cele trei persoane sosite mai târziu, pentru „tulburarea ordinii și liniștii publice”.


Intră acum și în grupul de