VIDEO // Polițiștii suceveni au stopat duminică mai multe petreceri private care se derulau cu încălcarea normelor sanitare și au aplicat amenzi usturătoare organizatorilor. Aproape 200 de sancțiuni au fost aplicate într-o singură zi


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au acționat duminică pe raza județului în vederea depistării localurilor unde au loc nunți și alte tipuri de evenimente private fără respectarea normelor sanitare.

Astfel, au fost identificate locații în care petreceau în jur de 200 de persoane, unele persoane fiind fără măști de protecție, arată un comunicat de presă al IPJ Suceava.

Nuntă la Berchișești

Spre exemplu, polițiștii au constatat că într-un local din Berchișești a fost organizată o nuntă cu circa o sută de persoane.

În interiorul restaurantului au fost identificate 100 de persoane care serveau masa, din verificările efectuate constatându-se faptul că era în desfășurare o nuntă, organizată de doi miri din satul Capu Codrului, com. Păltinoasa.

Toți participanții au fost legitimați și sancționați cu avertismente. La rândul său, organizatorii evenimentului au fost amendați. Astfel, mirele din satul Capu Codrului a primit o amendă de 2.000 lei, iar administratorul restaurantului, un bărbat (55 ani) din Gura Humorului a fost amendat cu 15.000 lei.

Pe lângă asta, toate persoanele au fost evacuate din interiorul restaurantului, nunta fiind anulată.

Poliția Suceava ține să menționeze că, în data de 24.10.2020, administratorul restaurantului a fost instruit cu privire la restricțiile în vigoare. Totodată, cu ocazia controlului efectuat la aceeași dată privind respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei Covid-19, administratorul fusese sancționat cu amendă în valoare de 1.600 lei.

Petrecere la Şaru Dornei

Un alt caz a fost depistat la o unitate de cazare de pe raza comunei Şaru Dornei, unde în incinta restaurantului pensiunii se aflau 48 de persoane, care participau la o petrecere privată organizată cu prilejul unei logodne.

Sursa citată arată că s-a stabilit că administratorul pensiunii este o femeie de 38 ani, localnică, care a fost amendată că 3.000 lei, iar evenimentul a fost anulat.

200 de amenzi într-o singură zi

Potrivit IPJ Suceava, doar în ultimele 24 de ore au fost verificate 151 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate, obiective și locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Concret, au fost verificate 1.338 persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse și au fost controlate peste 50 de mijloace de transport.

Prin urmare, polițiștii au aplicat într-o singură zi aproape 200 de sancțiuni contravenționale conform în valoare de peste 40.000 lei.

IPJ Suceava menționează că la nivelul județului au fost identificate aproape 150 de unități economice care au ca obiect de activitatea organizarea de evenimente private. Toți administratorii acestor unități au fost instruiți cu privire la normele legale care interzic organizarea unor astfel de activități în această perioadă.

Prin mobilizarea de forțe suplimentare și intesificarea activităților de control polițiștii încearcă alături de ceilalți lucrători din cadrul instituțiilor Ministerului Afacerilor Interne dar și în colaborare cu reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor, ai Direcției de Sănătate Publică și Inspectoratului Teritorial de Muncă să identifice la timp pe cei care nu respectă legea și pun în pericol sănătatea publică,” a precizat IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de