Cronicii au luat cu asalt dozele de vaccin impotriva gripei noi


Intră acum și în grupul de

Bolnavii cronici au bătut recordul la vaccinările împotriva gripei pandemice, săptămâna trecută fiind vaccinate peste 8000 astfel de persoane din judeţul Suceava. Raportările săptămânale ale Direcţiei de Sănătate Publică Suceava au arătat până zilele trecute un număr constant, relativ mic, al persoanelor care au solicitat vaccinarea, la elevi, studenţi, salariaţi ai MAI şi alte ministere. Numărul cadrelor medicale şi al bolnavilor cronici care s-au vaccinat cu CANTAGRIP au fost ceva mai mari. Astfel, până pe 4 ianuarie se vaccinaseră 288 elevi, 66 de studenţi, 226 de salariaţi ai MAI şi alte ministere, 3.718 persoane din domeniul sanitar şi 4.139 bolnavi cronici.

După asaltul cabinetelor medicilor de familie şi al Centrului de vaccinare de la Spitalul Judeţean Suceava, din ultimele zile, cifrele au explodat pur şi simplu la bolnavii cronici, la 10 ianuarie fiind vaccinate în total 12.298 astfel de persoane cu risc. Şi în rândul elevilor vaccinările au început să arate creşteri uşoare, ajungând la 316, şi la MAI şi alte ministere, care au ajuns la 1.044.

În ce priveşte personalul medical, până pe data de 10 ianuarie s-au vaccinat 3.792 persoane, din totalul de circa 5.000.

Deoarece s-au epuizat cele 29.500 de doze primite iniţial de DSP Suceava de la Institutul Cantacuzino, în teritoriu s-a început repartizarea altor 23.850 doze sosite luni, după-amiază.


Intră acum și în grupul de