FOTO // Elevii din Dumbrăveni au început plantarea a 180 de puieți în cadrul programului „Pădurea Mea” derulat la Liceul din Dumbrăveni


Intră acum și în grupul de

Echipa „Dumbrava” din Dumbrăveni a început activitatea de plantare a 180 de puieți în data de 31 octombrie 2020, în zona Horodniceni, și va continua plantarea pe același teren în vara anului viitor, de Ziua Pădurii, a relatat coordonatorul de proiect, prof. Romeo Bolohan.

Potrivit lui, arborii au fost obținuți ca sponsorizare de la Pepiniera din Moara, aceștia fiind plantați de o echipă formată din cinci elevi din clasa a VI-a B și dirigintele acestora, însă la plantarea din 31 octombrie au participat 15 elevi și adulți de toate vârstele. În cadrul proiectului derulat de liceul din Dumbrăveni s-a stabilit un Plan de Acțiune până în vara anului 2021.

Potrivit sursei citate, acțiunea a avut loc în cadrul proiectului Pădurea Mea, care este un proiect destinat pentru început tuturor elevilor din clasele V-VIII din România. Implicându-se și participând la proiectul Pădurea Mea, copiii vor învăța să folosească unelte, să planteze un pom, să recunoască și să identifice diferite specii de copaci, plante sau insecte și cum să manipuleze animale mici, fluturi, melci sau șopârle, a explicat prof. Romeo Bolohan.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt chiar copiii implicați care dacă parcurg toate etapele proiectului vor avea o pădure “a lor”. Copiii vor avea ocazia să se plimbe prin păduri, să culeagă semințe, să le sădească, să le îngrijească, iar ulterior să se bucure de roadele muncii lor plantând puieții care vor da naștere unor noi păduri.

Fiecare școală interesată să participe trebuie să își formeze o echipă de cinci elevi sub îndrumarea unui cadru didactic. Aceasta echipă devine ambasadorul proiectului „Pădurea Mea” în școala pe care o reprezintă.

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl facă această echipă este să organizeze o acțiune de plantare de copaci în 21 martie, de Ziua Mondială a Pădurii sau în oricare altă zi din Luna Pădurii, 15 martie – 15 aprilie. Elevii și profesorii coordonatori din primele 10 echipe care reușesc să organizeze cel mai bine această acțiune de plantare de copaci participă gratuit în tabăra organizată special pentru ei în 18-23 august 2020.


Intră acum și în grupul de