Detaliile accidentului cu trei răniți de la Gălănești: Un șofer băut a intrat cu mașina pe contrasens lovind un autoturism care circula regulamentar


Intră acum și în grupul de

Poliția Suceava a stabilit modul în care s-a produs, vineri seara, un accident cu trei răniți la Gălănești.

Astfel, vineri în jurul orelor 18.28, un bărbat de 40 de ani, din Voitinel, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2H, în localitatea Gălănești, ajungând pe un sector de drum în aliniament, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Rădăuți, care circula din sens opus.

În urma accidentului au rezultat avarii la autoturismele implicate și vătămarea corporală ușoară a celor doi conducători auto, precum și a unei pasagere de 57 de ani, din Rădăuți.

Conducătorul auto de 62 de ani a fost testat cu aparatul alcooltest la locul accidentului, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul de 40 de ani a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest la locul accidentului, motivând refuzul ca și consecință a leziunilor suferite, însă ulterior, la Spitalul Munincipal Rădăuți, la orele 19.33, a efectuat testarea sa cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ambilor conducători auto li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de