Puternic incendiu într-o gospodărie din Pojorâta. Pompierii s-au luptat aproape trei ore cu flăcările

Pomperii militari ai Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Pojorâta, au intervenit, duminică dimineața, cu trei autospeciale pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Pojorâta.

Incendiul a fost anunțat în jurul orei 3: 20, iar la sosirea echipajelor, ardea acoperișul unor anexe, corp comun, cu pericol de propagare la casa de locuit și la o gospodărie învecinată.

Incendiul a fost lichidat la ora 5:50.

În flăcări au ars acoperișul bucătăriei de vară și al adăpostului de animale, pe o suprafață de aproximativ 80 mp, și circa 1000 kg de plante furajere și s-au degradat o suprafață de 10 mp din fațada casei, pe o latură, sticla tâmplăriei și ușa de la intrare în locuință, precum și acoperișul magaziei pentru lemne.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic, generat de coșul de fum neprotejat corespunzător față de materialele combustibile.

ISU Suceava precizează că ,din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat atât casa proprietarului, cât și locuința învecinată.