Jandarmii suceveni au aplicat patru amenzi și 24 avertismente pentru pescuit ilegal în zona Acumulărilor Rogojeşti, Hânțești și Lipoveni


Intră acum și în grupul de

Jandarmeria Suceava a anunțat că duminică, 8 noiembrie, a desfășurat o acţiune de prevenire şi combatere a braconajului piscicol în zona Acumulărilor Rogojeşti, Hânțești și Lipoveni din judeţul Suceava.

Potrivit sursei citate, în cadrul acțiunii au fost aplicate 28 sancțiuni (24 avertismente și patru amenzi) în valoare de 1.200 lei.

Amenzile au fost aplicate pentru pescuit fără permis și pescuit în scop sportiv/recreativ în habitatele piscicole naturale, în perioada de prohibiție și în zonele interzise.

Totodată, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava a precizat că au fost reținute 17 permise pentru pescuit în zona de protecție, la 500m amonte sau aval de podurile care au cel puțin un picior în albia minoră.

Jandarmii suceveni atrag atenția că vor acționa şi în perioada următoare pentru protejarea fondului piscicol şi respectarea cadrului legal care reglementează pescuitul.


Intră acum și în grupul de