Un bărbat din Rădăuți a murit din cauza rănilor suferite după ce a căzut din căruță. Acesta a traversat în viteză șoseaua de centură și s-a dezechilibrat când a intrat pe un drum de țară


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 68 de ani din Rădăuți a murit, sâmbătă, după un accident de căruță în zona șantierului șoselei de centură a municipiului.

Bărbatul, împreună cu un alt localnic de 57d e ani, au mers cu căruța pe drumul neclasificat Jalcău din  Rădăuți pentru a transporta niște deșeuri lemnoase la un teren agricol.

Ajungând la o intersecție în cruce cu centura în lucru a municipiului Rădăuți, care nu este deschisă circulației publice, și unde diferența de nivel dintre drumul pe care se deplasau și centura ocolitoare de aproximativ 2 metri, însoțitorul a coborât din atelaj pentru a-l asigura pe căruțaș că pe centura ocolitoare nu se deplasează nicio autoutilitară sau utilaj astfel încât să poată pătrunde pe centură și să își continue deplasarea către terenul agricol, care se afla la o distanță de aproximativ 400 de m, după centură.

Căruțașul s-a așezat în picioare pe băncuță, pe care a pus-o pe crucea din față a atelajului, după care a îndemnat calul să plece în viteză, pentru a putea urca panta de aproximativ 10 metri care asigură accesul pe centura ocolitoare.

După ce a traversat centura, căruța a intrat pe un drum de țară neclasificat, în rampă, prevăzut cu pietre și pământ, iar din cauza vitezei și pentru că nu avea o poziție regulamentară și de siguranță, căruțașul s-a dezechilibrat și a căzut pe pământ suferind răni.

Un echipaj de ambulanță l-a transportat pe bărbat la Spitalul Rădăuți în stare de inconștiență, dar din cauza leziunilor grave, nu s-a reușit resuscitarea acestuia, fiind pronunțat decesul la spital.   

Din discuțiile purtate cu soția căruțașului mort a reieșit că acesta se afla sub influența alcoolului pentru că ar fi consumat în ultimele zile cantități considerabile de băuturi spirtoase.  


Intră acum și în grupul de