In memoriam Climent Horeanu, unul dintre cei mai respectați și iubiți profesori ai Facultății de Silvicultură din cadrul USV


Intră acum și în grupul de

Comunitatea academică suceveană este în doliu. Sâmbătă,  14 noiembrie 2020, unul dintre cei mai respectați și iubiți profesori ai Facultății de Silvicultură, Climent Horeanu, s-a stins din viață, la vârsta de 79 de ani.

A dus o viață dedicată carierei didactice și va rămâne cu siguranță în memoria colegilor și a studenților pentru devotamentul de care a dat dovadă în activitatea profesională. O solidă pregătire de specialitate și o pasiune enormă pentru botanică l-au consacrat pe Climent Horeanu drept un reprezentant de marcă al unei generații de mari profesori, care au pus bazele învățământului superior silvic la Suceava.

Profesorul Horeanu s-a născut în comuna Hudeşti, judeţul Botoşani, în anul 1941. A absolvit Facultatea de Biologie-Geografie din cadrul Universității „Al.I. Cuza” Iași, iar după absolvire s-a angajat ca botanist la Stațiunea „Prof. I. Borcea” de la Constanța. Începând cu 1976, a devenit biolog principal la Filiala Iași a Academiei Române – Subcomisia Monumentelor Naturii din Moldova, iar din 1983, a activat în cadrul Centrului de Cercetări Biologice Iași. În anul 1990, profesorul Horeanu a ocupat postul de conferențiar universitar la Facultatea de Silvicultură a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, iar în 1993 a devenit profesor titular la disciplinele Botanică, Dendrologie şi Amenajarea spațiilor verzi. În activitatea de cercetare științifică a abordat diferite domenii ale biologiei vegetale: floră, taxonomie, fitocenologie, ecologie vegetală și ocrotirea naturii. Rezultatele cercetărilor științifice s-au concretizat în peste 80 de studii și articole publicate.

Colegii de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava regretă profund trecerea în neființă a celui care a fost Profesor universitar doctor Climent Horeanu și transmit sincere condoleanțe familiei!

„Rămas bun, Domnule Profesor, și Domnul să vă aibă în pază!”


Intră acum și în grupul de