Acasă Social La Suceava, reactiile adverse postvaccinale raportate nu au grad mare de severitate

La Suceava, reactiile adverse postvaccinale raportate nu au grad mare de severitate


Intră acum și în grupul de

În cadrul Comitetului de Gripă a fost prezentată miercuri, analiza cazurilor la care s-au identificat unele reacţii adverse postvaccinale. Astfel, din cele 30 posibile reacţii adverse postvaccinale raportate, în urma analizelor, s-a confirmat un număr de 13. Reacţiile adverse confirmate au fost uşoare şi s-au manifestat prin roşeaţă la locul vaccinării, stări de subfebrilitate pasageră, dureri de cap, spune Comitatul cu precizarea că nu a fost înregistrată nicio reacţie adversă severă postvaccinală.

Precizăm că săptămâna trecută, pe data de 14 ianuarie o adolescentă de 16 ani, din Suceava a acuzat că nu-şi mai simte mâna după ce s-a vaccinat împotriva gripei noi, dar consultul medicului de neuropsihiatrie infantilă nu a confirmat acest lucru. Imediat după semnalarea cazului, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, a menţionat că este vorba de o reacţie funcţională, cauzată de frică, probabil, nu una organică.



Alexandru Lăzăreanu a spus că eleva s-a vaccinat pe 12 ianuarie la medicul de familie, iar a doua zi s-a prezentat la acesta acuzând paralizia mâinii la care a primit vaccinul. Acesta a trimis-o la neurolog, care a pus diagnosticul de „monopareză brahială” în urma vaccinării.

Fata a ajuns ulterior la Spitalul Judeţean Suceava, la medicul de neuropsihiatrie infantilă, care a constatat că poate mişca degetele, iar mâna nu prezintă semne de paralizie.

Până acum, în judeţul Suceava s-au vaccinat cu Cantgrip 33.361 persoane. Cât priveşte situaţia la nivel de ţară, Centrul Naţional de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibile a informat că, până luni au fost vaccinate împotriva virusului pandemic 1.241.969 persoane, dintre care 700.353 de persoane s-au imunizat în săptămâna 11-17 ianuarie.

În judeţ săptămâna trecută s-au imunizat 15.838 de persoane, majoritatea fiind cu risc (bolnavi cronici).


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version