Oamenii strazii refuza caldura si mancarea oferite de spital


Intră acum și în grupul de

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, medicul urgentist Tiberius Brădăţan, nu toate persoanele fără adăpost ce au fost aduse de pe străzi sâmbătă la unitatea medicală judeţeană pentru a sta la căldură şi a primi îngrijiri au dorit să rămână internate. Medicul Brădăţan a precizat că doar două persoane au acceptat să fie internate, 3 refuzând acest lucru.
Astfel, cei doi oameni ai străzii au fost internaţi în Secţia de Psihiatrie de la Burdujeni.

Purtătorul de cuvânt a declarat că spitalul judeţean sucevean urmează măsurile stabilite împreună cu Primăria Suceava, pentru ca cei fără adăpost să stea câteva zile internaţi, pentru ca apoi să fie trimişi în spitale de cronici sau centre sociale, cel puţin până trece frigul. „Am avut şi oameni fără adăpost care au refuzat să rămână. Dacă nu au probleme de sănătate, nu-i putem obliga să stea, dar nici nu-i putem fugări. Noi anunţăm Primăria la numărul pe care ni l-au dat şi îi direcţionăm la cantina lor, unde pot lua o masă caldă. Pe cei cu probleme medicale îi internăm pe diferite secţii, în funcţie de acestea”, a menţionat medicul Brădăţan.

Unitatea Primire Urgenţe de la Spitalul Judeţean Suceava nu a înregistrat cazuri deosebite până duminică la prânz referitor la problemele cauzate de frigul extrem. Mai exact, nu s-a înregistrat niciun caz cu degerături.

Faţă de zilele obişnuite de week-end şi de cele de sărbătoare, numărul prezentărilor la UPU a fost foarte scăzut chiar. „Au fost cam 120 de prezentări pe zi, iar în zilele de sărbătoare avem şi peste 200. S-au prezentat doar urgenţele majore: infarcte, accidente cerebrale, crize anginoase, cazuri chiar grave”, a adăugat medicul urgentist.


Intră acum și în grupul de