Un bărbat din Rădăuți, băut și fără permis, care a încercat să evite un blocaj lovind o mașină de poliție a fost reținut și introdus în arest


Intră acum și în grupul de
Imagine ilustrativă

Un bărbat de 30 de ani din Rădăuți care a refuzat, vineri, să oprească la solicitarea poliției și a încercat să evite blocajul format din mașini de poliție, lovind una dintre mașini a fost reținut.

Potrivit Poliției Suceava, o patrulă de siguranță publică din cadrul Biroului de Ordine Publică Rădăuți, în timp ce efectua vineri în jurul orei 1:45 serviciul de patrulare cu autospeciala, au observat un autoturism Lancia staţionat la intersecţia străzilor 1 Mai şi Dimitri Dan, iar când  observat mașina de poliție, conducătorul mașinii a pornit în trombă pe str. Pictor Grigorescu din Rădăuţi, după care echipajul de poliţie a pornit în urmărire folosind semnalele luminoase şi acustice din dotarea autospecialei.

Totodată a fost chemat în sprijin şi echipajul din Compartimentului Rutier Rădăuţi.

La intersecţia străzilor Putnei cu Teiului a fost blocat autoturismul urmărit, fiind poziționată o autospecială de poliție paralel cu autoturismului în cauză, moment în care intenționat , pentru a fugi de echipajele de poliție, conducătorul acesteia a efectuat manevră de viraj la dreapta , lovind autospeciala. Vehiculul a fost blocat și la volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 30 ani, din Rădăuţi, iar în calitate de pasager al locului din dreapta-faţă, a fost identificat un rădăuțean de 31 ani.

Polițiștii au constatat că bărbatul aflat la volan nu are permis de conducere și a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost transportat la Spitalul  Rădăuți pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au dispus măsura reţinerii pe o perioadă de 24h, faţă de bărbat care a fost  introdus în Arestul IPJ Suceava.

În acest caz se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „conducerea a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere,  ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se află sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și ,,distrugerea”.


Intră acum și în grupul de