Țigări de contrabandă de 165.000 de lei depistate de polițiștii suceveni într-un microbuz al cărui șofer avea un comportament ciudat în trafic pe DN 17


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au depistat, sâmbătă după amiaza, în trafic, pe DN 17, un microbuz în care erau transportate țigări de contrabandă de 165.000 de lei.

Astfel, un echipaj al Compartimentului Rutier Câmpulung Moldovenesc, în timp ce efectua control trafic pe DN 17 Pojorâta, a primit o informație că dinspre Vatra Dornei înspre Câmpulung Moldovenesc rulează un bus de culoare albă care oprește perioade scurte în parcările de la marginea drumului și apoi își continuă deplasarea.

Echipajul  a oprit pentru control autoutilitara marca Citroen Jumper, condusă de un tânăr de 29 de ani, din comuna Cârlibaba, care era singur în mașină, și care se deplasa  cu viteză de 90 km/h.

După verificarea interiorului spațiului de încărcare s-a observat că în spatele unor lăzi din plastic se află mai multe colete voluminoase învelite în folie neagră tip scotch, la unele din ele fiind vizibil faptul că sunt țigări de contrabandă, aspectele de mai sus fiind confirmate și de conducătorul auto.

Autoutilitara a fost condusă la sediul subunității unde s-a procedat la inventarierea coletelor stabilindu-se că în interiorul acestora se aflau 13.996 pachete de țigări de proveniență extracomunitară.              Prejudiciul se estimează la circa 165.000 lei, reprezentând valoarea accizelor și taxelor datorate statului.

Țigările și autoutilitara au fost indisponibilizate la sediul subunității.

În acest caz prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a oferit îndrumări cu privire la continuarea urmăririi penale față de suspect și prezentarea acestuia la procuror pentru a se lua față de el măsura controlului judiciar.

În acest caz se fac cercetări pentru „contrabandă”.


Intră acum și în grupul de