Încă un accident cu implicarea pietonilor în județul Suceava: Bărbat din Liteni, accidentat de o mașină în timp ce mergea pe partea carosabilă a unui drum comunal


Intră acum și în grupul de

În luna noiembrie 2020, pe raza județului Suceava au avut loc peste zece accidente cu implicarea pietonilor, patru dintre ei murind. Astfel, încă un eveniment rutier cu implicarea unui pieton s-a produs în data de 29 noiembrie, în interiorul localității Siliștea, orașul Liteni.

Concret, un localnic (43 ani) l-a acroșat pe un alt localnic (51 ani), care se deplasa seara pe partea carosabilă a drumului comunal în direcția Liteni spre Siliștea.           

În urma accidentului, pietonul a fost rănit și transportat la SJU Suceava, unde i s-a stabilit diagnosticul: ”TCC ușor, traumatism coloana cervicală”.

Totodată, bărbații au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto și de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul pietonului.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Amintim că, potrivit IPJ Suceava, la nivelul județului aproape zilnic se înregistrează evenimente rutiere cu implicarea pietonilor. De asemenea, indisciplina pietonală şi neacordarea de prioritate pentru pietoni este principala cauză generatoare de accidente rutiere grave în luna noiembrie. În total, luna aceasta, nouă persoane au murit, iar 12 au fost grav rănite în urma accidentelor produse în județul Suceava.

Statistica IPJ Suceava arată că în luna noiembrie au fost înregistrate șapte accidente rutiere grave soldate, cu patru persoane decedate (+2 fața de perioada similară din 2019).

De asemenea, alte trei persoane au fost rănite grav ca urmare a traversărilor neregulamentare doar în perioada 01-25.11.2020.

Totodată, pe fondul neacordării de prioritate de către șoferi, în perioada 01-25.11.2020 s-au înregistrat trei accidente grave soldate cu o persoană decedată și două persoane rănite grav.


Intră acum și în grupul de