Țigări de contrabandă de peste 360.000 de lei, depistate de polițiștii de frontieră suceveni într-un microbuz înmatriculat în Germania. Șoferul a reușit să fugă printre casele din Vicovu de Sus

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit şi confiscat în ultimele 24 de ore, un număr de 33.000  pachete cu ţigări, în valoare de peste 386.000 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piața neagră de desfacere din zonă.

Astfel, joi dimineața, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus, județul Suceava, au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, în jurul orei 04.20, polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea în trafic, pentru control, pe raza localității Vicovu de Sus a unui microbuz marca Volkswagen Transporter, înmatriculat în Germania.

La observarea echipajului Poliției de Frontieră, șoferul a accelerat autovehiculul, fapt pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia, însă după un timp acesta a abandonat mijlocul de transport, reușind să fugă printre casele din apropiere.

Imediat s-au luat măsuri specifice de monitorizare a zonei în vederea reținerii conducătorului auto, iar în autoturismul abandonat au putut fi observate mai multe colete cu țigări, învelite în folie de culoare neagră.

Autovehiculul încărcat cu țigări a fost transportat la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 31.050 pachete cu țigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană, în valoare  de 362.700 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar microbuzul folosit la activitatea infracţională în valoare de 17.150 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, iar în acest caz se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Sursa citată mai arată că miercuri, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate, iar, în jurul orei 21.50, polițiștii de frontieră au descoperit în zona de frontieră, pe direcția localității Lupcina,  două colete cu ţigări ce conţineau 2.000 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, abandonate într-un adăpost pentru animale.

Au fost anunţate autorităţile ucrainene despre evenimentul de frontieră în vederea efectuării cercetărilor ce se impun, conform procedurilor în vigoare.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de 23.400 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate  în activitatea infracțională.

loading...