FOTO VIDEO // Cauciucul unui camion a luat foc în mers pe raza localității Vadu Moldovei. Flăcările se puteau extinde la cisterna încărcată cu bitum


Intră acum și în grupul de

Un incendiu a izbucnit, vineri dimineața, la unul din cauciucurile de pe puntea spate a unei autocisterne, pe raza localității sucevene Vadu Moldovei, informează purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată.

Astfel, pentru lichidarea incendiului au intervenit, cu o autospecială, SVSU Vadu Moldovei, care au localizat focul încă până la sosirea pompierilor militari (cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD). Ulterior, incendiul a fost lichidat, iar încărcătura a fost răcită, până la o temperatură de siguranță.

Sursa citată precizează că au ars anvelopele axelor dreapta-spate, instalația electrică din aceeași zonă și s-au degradat învelișul exterior al cisternei și izolația rezervorului principal.

Pe de altă parte, pompierii au salvat capul tractor, restul cisternei și 24 metri cubi de bitum.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de frecare mecanică, în urma unei defecțiuni tehnice, a mai menționat Alin Găleată.


Intră acum și în grupul de