Camion indisponibilizat după ce a fost folosit pentru un transport suspect de aproape 47 mc de material lemnos, în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au indisponibilizat un ansamblu de vehicule și materialul lemnos (46,82 mc) transportat, existând suspiciuni în privința legalității transportului.

Mai exact, lucrătorii Postului de poliție Vatra Moldoviței au oprit, joi, un camion ce se deplasa pe DJ 176, fiind condus de un bărbat din Cornu Luncii.

Imagine ilustrativă

Cu ocazia controlului efectuat, șoferul a prezentat avizele de însoțire eliberate la data de 03.12.2020. Conform acestor documente, ansamblul transporta cantitatea de 15,66 mc lemn rotund specia molid și brad, respectiv cantitatea de 31,16 mc în remorcă.

În aceste condiții, au apărut suspiciuni cu privire la proveniența materialului lemnos și intervalul orar foarte scurt între cele două puncte de încărcare.

Astfel, șoferul a fost condus la depozitul de bușteni Dragoșa din cadrul OS Vama, pentru inventariere și luarea măsurilor legale, însă inventarierea nu a putut fi efectuată din lipsa personalului silvic.

Prin urmare,  activitățile vor fi reluate vineri, iar până atunci s-a procedat la indisponibilizarea ansamblului în cauză și a cantității de lemn transportată, fiind predate în custodie unui pădurar din cadrul OS Vama.


Intră acum și în grupul de