FOTO // Incendiu devastator la Solonețu Nou: Focul a distrus o casă de locuit și două depozite de furaje


Intră acum și în grupul de

Un incendiu puternic a izbucnit duminică seara în localitatea suceveană Solonețu Nou, comuna Cacica.

Flăcările au afectat o casă de locuit și două depozite de furaje de la o gospodărie învecinată, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată.

Astfel, pentru a lichida incendiul au intervenit, cu șase autospeciale de stingere, atât pompierii militari (de la subunitățile din Solca, Gura Humorului și Suceava) cât și cei civili (SVSU Cacica, Botoșana și Arbore). Incendiul, care a fost anunțat la ora 19:20, a fost lichidat la ora 23:45.

Cele trei clădiri amintite, cu doi proprietari diferiți, au ars generalizat, iar din cauza cantității mari de furaje, intervenția a fost una de durată, fiind necesară identificarea tuturor focarelor ascunse.

Mai exact, la primul proprietar, au ars bucătăria de vară, depozitul de furaje, șopronul, magazia de lemne, 50% din adăpostul de animale și din casa de locuit (P+1), toate construite din lemn, pe o suprafață însumată de aproximativ 300 mp. Au mai ars bunuri din gospodărie și s-au degradat părțile construcțiilor care nu au ars. La cea de-a doua gospodărie, au ars depozitul de furaje și o construcție anexă, de asemenea construite din lemn, pe o suprafață de aproximativ 100 mp, și s-au degradat bunuri casnice.

Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat gospodăriile învecinate, cu bunurile aferente, a menționat sursa citată.

Lt. Alin Găleată a precizat că incendiul a izbucnit din bucătăria de vară, cel mai probabil din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător față de materialele combustibile.


Intră acum și în grupul de