Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România: Turismul trebuie să devină o prioritate pentru noul guvern

Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din Romania (FAPT) atrage atenția, printr-un comunicat de presă, asupra importanței creării unei instituții guvernamentale dedicate pentru turism.

Potrivit sursei citate, turismul se numără printre sectoarele cele mai afectate de pandemia de Covid-19,iar revigorarea acestui sector necesită o cooperare între toți actorii interesați și factori decidenți, coordonat de un minister de resort.

Mihai Jurca, președintele FAPT a declarat: “Crearea unei instituții guvernamentale distincte este obligatorie în contextul impactului negativ major pe care pandemia de coronavirus l-a avut asupra industriei ospitalității. Această nouă structură va trebui să fie cea care va îndruma și coordona măsurile atât de necesare pentru salvarea a ceea ce a mai rămas din industrie.

Odată depășite provocările pandemiei, o structură distinctă va trebuie să susțină atragerea a cât mai multor fonduri europene în domeniul industriei ospitalității și va trebui să revigoreze serios imaginea României în afara țării. Acestea sunt doar două motive, dintr-o listă lungă, pentru care consider obligatorie nevoia unei structurii dedicate turismului. De asemenea subliniez că acesta va trebui să fie mai eficientă și mai suplă decât cele pe care le-am avut în trecut. E necesar ca aceasta să livreze rezultate palpabile și apoi se poate discuta despre responsabilități și resurse suplimentare.

FAPT are ca scop dezvoltarea turismului la nivel național, prin coordonarea activităților turistice într-un mod coerent, care să servească interesele membrilor și promovarea acestora pe plan național și internațional. Federația susține dezvoltarea unei organizații de management al destinației la nivelul României. Federația numără unele din cele mai importante organizații de management a destinației (OMD) din România.