Trei femei și o copilă de nouă ani au avut de suferit, duminica, din cauza violenței familiale pe fondul consumului de alcool. Agresorii sunt cercetați penal, iar unul a fost reținut


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de duminică, 13 septembrie, în județul Suceava au fost înregistrate mai multe cazuri de violență în familie. Drept urmare, polițiștii au emis două ordine de protecție provizorii și au reținut un agresor. De asemenea, în toate cele trei cazuri au fost întocmite dosare penale.

Și-a bătut soția și fiica de nouă ani
Cel mai grav caz a avut loc în municipiul Suceava. Astfel, un localnic (39 ani), pe fundalul stării avansate de ebrietate, a inițiat un conflict cu soția (31 ani), după ce a lovit-o de mai multe ori cu palmele peste față.

Mai mult decât atât, întru-un exces de furie, suceveanul a bătut-o și pe fiica (nouă ani), pe motiv că fata ar fi de partea mamei.

Conflictul a fost aplanat de polițiști, care au emis un ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de cinci zile și au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de ,,violență în familie”.

A venit acasă băut și și-a lovit soția
Un alt caz de violență a avut loc în comuna Mitocu Dragomirnei. Astfel, duminică seara, un localnic (52 ani) a venit acasă în stare de ebrietate și a inițiat un conflict cu soția (52 ani). În timpul scandalului, bărbatul a spart geamul de la ușa de la baie și și-a lovit soția, care a apelat 112.

Polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu și au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie. Totodată, bărbatul a fost condus, din propria dorință ,la Spitalul de Psihiatrie Burdujeni pentru dezalcoolizare.

Și-a lovit mama și a ajuns în arest
Tot duminică seara, un caz de violență din comuna Zvoriștea s-a terminat cu arestul agresorului.

Concret, un bărbat băut (43 ani) a venit la locuința mamei sale (68 ani) și din senin a lovit-o, încălcând astfel ordinul de protecție emis față de acesta.

De menționat că, anterior, prin sentința civilă a Judecătoriei Suceava s-a emis un ordin de protecție pe o perioadă de șase luni față de bărbat, prin care s-a dispus evacuarea acestuia din locuința mamei sale și păstrarea unei distanțe de 200 de metri față de aceasta până la 21.02.2021.

Prin urmare, agresorul a fost reținut și va fi prezentat în fața instanței de judecată în scopul luării unei măsuri privative de libertate. De asemenea, în cauză a fost întocmit dosarul penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „violență în familie” și ,,încălcarea de către o persoană împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție”.


Intră acum și în grupul de