Un transport încărcat cu material lemnos peste prevederile avizului de însoțire și altul fără aviz, depistate luni în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de 14 decembrie, polițiștii suceveni au depistat în trafic două transporturi de materiale lemnoase ce aveau nereguli. În ambele cazuri au fost aplicate amenzi, totodată fiind confiscată și cantitatea de materiale lemnoase transportată ilegal.

Astfel, în primul caz, polițiștii au oprit pe un camion ce se deplasa pe DC Sihăstria Putnei, fiind condus de bărbat (40 ani) din Putna.

Imagine ilustrativă

Verificările au arătat că șoferul avea eliberat avizul de însoțire emis în data de 14.12.2020, ora 17.14 pentru cantitatea de 14,04 mc lemn rotund rășinoase pentru cherestea.

Cu toate acestea, inventarierea încărcăturii a arătat că în vehicul era 16 mc, adică cu aproape 2 mc în plus față de datele trecute în avizul de însoțire. Prin urmare, șoferul a fost amendat, iar lemnul transportat în plus a fost confiscat.

În cel de al doilea caz, pe raza comunei Frătăuții Noi, a fost oprită o autoutilitară condus de un localnic (44 ani), care transporta material lemnos cherestea rășinoase și lemn foc rășinoase fără a deține aviz de însoțire.

În aceste condiții, un inginer silvic din cadrul Ocolului Silvic Putna a inventariat încărcătura stabilind că acesta este în volum de 0,97 mc cherestea rășinoase în valoare de 697,4 lei și 2,38 mc lemn foc rășinoase în valoare de 254,7 lei.

Ca și în cazul precedent, șoferul a fost amendat, iar cantitatea de material lemnos a fost confiscată.


Intră acum și în grupul de