O nouă generație de jandarmi a absolvit Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” din Fălticeni. Șefa promoției, Botezatu Roxana–Iuliana, a fost recrutată de Jandarmeria Suceava


Intră acum și în grupul de

În data de 15 decembrie 2020, elevii seriei februarie-decembrie 2020 au absolvit cursurile Școlii  Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, urmând să primească gradul de sergent major, la unitățile operative unde vor fi repartizați vineri, 18 decembrie.

Potrivit unui comunicat al instituției, din cauza pandemiei, absolvenții vor putea să opteze pentru funcțiile aprobate pentru repatizare, la unitățile operative unde au efectuat stagiul de practică, astăzi, 16 decembrie. Repartiția se va face în sistem videoconferință, în funcție de media generală de absolvire și de opțiunile acestora, urmând a se prezenta la unități la o dată care va fi comunicată ulterior.

Ceremonia de absolvire şi avansare în gradul de sergent major la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni, 2019

Pentru această serie de elevi, în urma centralizării rezultatelor și a clasamentului final, șeful promoției este eleva Botezatu Roxana–Iuliana (media generală de absolvire 9,61), recrutată de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava. Ea s-a remarcat în timpul școlii prin rezultatele foarte bune obținute la învățătură și s-a distins printr-un comportament exemplar, definit de ambiție, perseverență și corectitudine, arată sursa citată.

Pentru că, în cursul acestui an școlar, activitățile didactice s-au desfășurat preponderent în sistem on-line, absolvenții au fost nevoiți să se adapteze cerințelor impuse de noua abordare a sistemului educațional și au confirmat capacitatea facilă de adaptabilitate prin rezultatele foarte bune obținute.


Intră acum și în grupul de