Gata vacanta intersemestriala, incepe semestrul II!


Intră acum și în grupul de

Cei 125.800 elevi suceveni încheie, duminică, vacanţa intersemestrială şi încep cursurile. Aproximativ 170 de elevi cu deficienţe de auz ce învaţă la Grupul Şcolar Bivolărie nu au avut parte de vacanţă intersemestrială, dar vor avea una de Paşti prelungită. „La Grupul Şcolar Bivolărie vacanţa intersemestrială va fi transferată la cea de Paşti. Acolo sunt elevi din toată ţara, inclusiv din Ardeal. Nu pot fi transportaţi de patru ori pe an acasă şi înapoi la şcoală. Ca urmare, vacanţa a fost dusă la cea de Paşti”, a declarat inspectorul şcolar general al IŞJ Suceava, Petru Carcalete.

Acesta a precizat că situaţia se repetă în fiecare an. „La cererea şcolii, în fiecare an aprobăm această solicitare. De fapt părinţii sunt cei care cer unităţii de învăţământ acest lucru”, a explicat şeful IŞJ Suceava.

La o săptămână după începerea noului semestru, elevii clasei a XII-a vor intra în febra examenului de Bacalaureat. La BAC s-au înscris 6.678 de candidaţi din promoţia curentă la care se mai adaugă 73 de candidaţi din promoţiile anterioare.
Din acest an bacalaureatul a suferit modificări importante, iar probele orale vor fi susţinute în perioada 15-17 februarie 2010, la limba şi literatura română, iar între 19 – 29 aprilie 2010 va avea loc evaluarea competenţelor digitale.

Elevii care deţin deja un certificat de competenţe nu vor mai da probele de limbă străină sau de competenţe digitale, ci trebuie doar să depună la secretariatul şcolii unde vor da examenul de bacalaureat o cerere şi o copie legalizată a certificatului.
Verificarea competenţelor în limba modernă va avea loc între 31 mai – 4 iunie 2010.

După încheierea anului şcolar, vor avea loc a probele scrise ale examenului, prima dintre acestea fiind programată pe 28 iunie 2010, la limba şi literatura română. Urmează apoi, pe 30 iunie 2010, proba obligatorie a profilului, iar pe 1 iulie 2010 se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării. Pe 2 iulie 2010 se vor afişa rezultatele şi se vor putea depune eventualele contestaţii.
Rezultatele finale se vor afişa pe 7 iulie 2010.


Intră acum și în grupul de