Focuri de armă și țigări de contrabandă în valoare de peste 146.000 lei, confiscate de polițiștii de frontieră la Izvoarele Sucevei

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit și confiscat aproximativ 12.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 146.000 lei.

Purtătorul de cuvânt al STFP Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan a declarat că vineri, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Izvoarele Sucevei au observat  în jurul orei 10.30, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Izvoarele Sucevei, trei persoane care transportau de la linia de frontieră către interiorul țării colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză efectuând somațiile legale prin voce.

 În acel moment, bărbații au abandonat coletele și au fugit.

Polițiștii de frontieră au executat două focuri de avertisment dar nu au reușit reținerea acestora.

Imediat au fost anunțate și autoritățile de frontieră ucrainene în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

În urma cercetării zonei au fost descoperite trei colete cu țigări care au fost duse la sediul poliției de frontieră, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 2.998 pachete cu țigări, de proveniență Duty Free, în valoare de 35.077 lei.

În aceeași zi, un echipaj din cadrul aceluiaşi sector a descoperit, în apropierea frontierei de stat, 19 colete cu țigări, de proveniență ucraineană, abandonate.

Și în acest caz au fost anunțate autoritățile de frontieră ucrainene în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Coletele au fost duse la sediul sectorului unde s-a stabilit că, în total, sunt  9.500 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 111.150 lei.

În ambele cazuri, cantităţile de țigări, au fost ridicate în vederea confiscării, efectuându-se cercetări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.