Două camioane cu lemn semnalate prin 112 ca fiind suspecte că transportă ilegal lemn erau încărcate cu mai puțină masă lemnoasă decât în avize. Diferența de volum este în toleranța admisă


Intră acum și în grupul de

Două transporturi de lemn care au fost sesizate de un activist de mediu și un participant la trafic ca fiind suspecte că nu respectă cantitatea din avizele emise au fost oprite de polițiști, iar în urma verificărilor făcute de specialiști s-a constatat că acestea aveau încărcătură mai mică, dar în limitele admise.

Astfel, în cursul zilei de vineri, angajaţi ai Gărzii Forestiere Suceava au procedat la inventarierea materialului lemnos încărcat pe autoutilitara marca Mercedes-Benz Arocs sesizată ca transportând ilicit material lemnos de către un activist de mediu.

În urma verificărilor s-a stabilit că autoutilitara era încărcată cu cantitatea de 16,68 m.c. lemn, faţă de 17,91 m.c. lemn, cât figura în avizul de însoţire eliberat la 17.12.2020 de Ocolul Silvic Dorna Candrenilor. Remorca tractată era încărcată cu cantitatea de 29,76 m.c. lemn, faţă de 30,65 m.c. lemn, cât figura în avizul de însoţire eliberat la data de 17.12.2020 de Ocolul Silvic Dorna Candrenilor.

Diferenţa rezultată la inventariere faţă de cantitatea înscrisă în cele două avize se încadrează în toleranţa prevăzută de lege şi poate rezulta din modalitatea de măsurare a numeroaselor piese de lemn.

Verificările vor fi finalizate de angajaţii Gărzii Forestiere Suceava.

În al doilea caz un participant la trafic, care a sesizat la 112 că aflându-se în trafic pe DN 17 din  Valea Putnei în Pasul Mestecăniș, a observat un ansamblu de vehicule format din cap tractor marca Scania și remorca ce transportă material lemnos, cu încălcarea prevederilor legale.

 Ansamblul de vehicule a fost condus la sediul Centrului de colectare legume și fructe Sadova, unde  materialul lemnos a fost inventariat de către reprezentanții Ocolul Silvic Pojorâta, care au constatat faptul că autoutilitara are pe avizul de însoțire consemnată cantitatea de 12,73 mc de lemn rotund rășinoase, specia molid, iar în urma verificărilor efectuate de către lucrătorii silvici, au inventariat cantitatea de 12,54 mc de lemn rotund rășinoase, specia molid, respectiv cu avizul de însoțire are consemnată cantitatea de 21,71 mc de lemn rotund rășinoase, specia molid, iar în urma verificărilor de către lucrătorii silvici, acesta au inventariat cantitatea de 21,24mc mc de lemn rotund rășinoase, specia molid.

 În urma inventarierii s-a constatat faptul că diferența dintre cantitățile înscrise pe avizul de însoțire și carnetul de inventariere se încadrează în normele tehnice și prevederile STAS.


Intră acum și în grupul de