Șoferul unui autoturism de teren plin cu țigări de contrabandă s-a răsturnat cu mașina după o urmărire în trafic la Lupcina. El a reuși să fugă de polițiștii de frontieră abandonând în mașina avariată țigări de peste 140.000 de lei//FOTO

Șoferul unui autoturism de teren plin cu țigări de contrabandă a reușit să scape, duminică dimineața, de urmărirea unui echipaj de polție de frontieră sucevean după ce a intrat cu mașina într-un cap de pod și s-a răsturnat, abandonând însă marfa.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STFP Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan,  duminică dimineața în jurul orei 0:30, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Izvoarele Sucevei și ai S.P.F.Brodina care desfășurat în comun o acțiune de combatere a contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate au încercat să intercepteze un autoturism de teren Mitsubishi Shogun,  înmatriculat în Marea Britanie, care se deplasa dinspre frontiera de stat către localitatea Lupcina.

Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea acestuia, moment în care șoferul autoturismului a continuat deplasarea în viteză, cu intenția de a scăpa de oamenii legii.

Imediat, s-a trecut la urmărirea autoturismului care, la scurt timp, a fost descoperit  răsturnat și avariat deoarece lovise un cap de pod, iar șoferul a abandonat maşina şi a fugit localitatea din apropiere.

În urma verificării autoturismului, s-a constatat că în acesta se aflau mai multe colete cu ţigări de contrabandă, care au fost transportate la sediul poliției de frontieră, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 12.500 pachete cu țigări,  de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 146.250 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul urmează să fie indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, în acest moment acesta, din cauza avariilor suferite  neputând fi transportat la sediul instituției.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru documentarea întregii activități  infracționale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun .

Poroch-Serițan a mai declarat că și sâmbătă, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava au organizat o acțiune specifică pe lina combaterii contrabandei cu tutun și au oprit la control, pe E 85,  în apropierea  orașului Siret, un autoturism marca Volkswagen Caravelle, care era condus de D.R., în vârstă de 24 de ani, cu dublă cetățenie româno- ucraineană.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit disimulate în bagajele personale, mai multe pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Drept urmare, autoturismul și șoferul au fost conduși la sediul poliției de frontieră, unde, în urma inventarierii țigărilor, a rezultat  cantitatea de 1.020 pachete de țigări, în valoare de 12.500 lei.

În cauză, a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată, autoturismul, în valoare de 20.000 lei, folosit la transportul țigărilor, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.