Șofer care efectua transport neautorizat de persoane la Vicovu de Sus, reclamat prin Telverde că în mașină pasagerii nu poartă mască. Toți au fost amendați, iar șoferul a rămas și fără certificat de înmatriculare și plăcuțele cu numerele mașinii


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au amendat un șofer care efectua transport neautorizat de persoane, dar și pasagerii din mașină pentru că nu respectau prevederile privind măsurile sanitare instituite.

Astfel, sâmbătă la ora 09:43, lucrătorii din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus au fost sesizați de către ofițerul de serviciu principal din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava cu privire la faptul că prin intermediul liniei TELVERDE, un cetățean a sesizat că un bărbat efectuează cu un autoturism transport de persoane fără a fi autorizat, iar pasagerii nu poartă mască de protecție individuală.

Având în vedere sesizarea, echipajul de poliție planificat în serviciu, a identificat și oprit regulamentar în trafic autoturismul semnalat pe strada Calea Cernăuți de pe raza orașului Vicovu de Sus.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat de 76 ani, iar în calitate de pesageri au fost legitimate patru persoane cu vârste cuprinse între 16 și 72 de ani. 

Conducătorul auto și pasagerii, în momentul opririi în trafic, nu purtau mască de protecție individuală, fapt pentru care au fost sancționați contravențional conform prevederilor Legii nr. 55/2020.

De asemenea, conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul persoanelor în regim de taxi fără autorizație, iar ca măsură complementară s-au reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele de înmatriculare ale autoturismului.

„Măsurile impuse prin norme legale, trebuie în continuare respectate, iar perioada în care acestea rămân valabile este în strânsă legătură cu comportamentul responsabil al tuturor cetățenilor.

Deşi apropierea Sărbătorilor de Iarnă ne aduce sentimentul de relaxare şi apropiere faţă de familie, prieteni și cunoscuţi, în acest an trebuie să ţinem cont de provocările deosebite aduse de această situație pandemică.

Atragem atenţia cu privire la continuarea adoptării unui comportament precaut şi vă îndemnăm să nu vă expuneţi la riscuri, să păstraţi distanțarea fizică și să purtaţi masca de protecție, în toate spațiile publice închise și deschise. De asemenea, respectaţi interdicțiile cu privire la organizarea de evenimente private, iar după ora 23.00 deplasaţi-vă doar justificat”, a transmis Poliția Județeană Suceava.


Intră acum și în grupul de