Peste 1,5 tone de articole pirotehnice, confiscate în urma controalelor și perchezițiilor la Suceava, Fântâna Mare și Baia


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de duminică, 20 decembrie, polițiștii suceveni din cadrul SICE și SAESP au identificat și confiscat, în urma mai multor controale și perchiziții în diferite localități din județul Suceava, o cantitate impresionantă de articole pirotehnice.

Concret, au fost efectuate trei percheziții domiciliare și trei controale economice pe raza municipiului Suceava, în urma cărora au fost depistate peste 115.200 de articole pirotehnice, ambalate și depozitate în diferite cutii și saci, având o greutate de peste 450 kg și o valoare de peste 54.000 lei.

Imagine ilustrativă

În acest caz, cercetările continuă față de mai multe persoane, cu privire la săvârșirea infracțiunii de „operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, iar întreaga cantitate de materiale fiind indisponibilizată.

Ulterior, în aceeași zi, în parcarea unui restaurant din comuna Fântâna Mare a fost prin în flagrant un bărbat (30 ani) din comuna Boroaia, care oferea spre vânzare, fără drept, 31.532 (cca 100 kg) articole pirotehnice de diferite categorii.

Tot atunci, în garajul unui bărbat (34 ani), din comuna Baia, a fost depistată cantitatea de 45.423 (cca 1000 kg) articole pirotehnice de diferite categorii. De menționat că bărbatul din Boroaia se aproviziona cu articole pirotehnice de la bărbatul din Baia.

Astfel, cei doi sunt cercetați penal pentru infracțiunea menționată mai sus.

Prin urmare, în toate cele trei cazuri au fost confiscate articolele pirotehnice, cu greutatea totală de aproximativ 1.550 kg (192.155 bucăți) și în valoare totală de aproximativ 90.000 lei.


Intră acum și în grupul de