„Dimensiunea reala” a raspandirii gripei noi in Ucraina poate fi aflata pe cale oficiala


Intră acum și în grupul de

Preocupat de situaţia îmbolnăvirilor de gripă cu virus AH1N1, îndeosebi în zonele de la frontiera cu Ucraina, şeful deliberativului judeţean, Gheorghe Flutur, a solicitat directorului DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu, ca în baza colaborării cu autorităţile ucrainene să afle „dimensiunea reală” a răspândirii gripei noi în Ucraina, pentru a fi luate măsuri în consecinţă în zona de graniţă, cu atât mai mult cu cât un număr mare de suceveni frecventează pieţele şi bazarul din Cernăuţi. Preşedintele CJ Suceava a precizat că ştie că autorităţile din Ucraina au tendinţa de a „băga sub preş” astfel de informaţii şi a subliniat necesitatea ca autorităţile sucevene să ştie „dimensiunea reală a ceea ce se întâmplă acolo”.

„Informaţii se pot cere pe cale oficială. Noi ştim ceea ce se întâmplă aici. Nu avem competenţa de a solicita o situaţie a ceea ce se întâmplă peste graniţă. Dar cei de la Bucureşti pot face acest lucru”, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu.

Directorul DSP Suceava afirma încă de la primele cazuri înregistrate în judeţ, că virusul gripal din Ucraina este „de o agresivitate nemaintâlnită” şi a subliniat că în nordul judeţului, apreciat ca „o zonă tampon, de contact cu Ucraina”, a recomandat în mod deosebit populaţiei să se vaccineze, ca unică metodă sigură de protecţie.

Reamintim că în luna noiembrie a anului trecut, Consulatul General al Ucrainei la Suceava a solicitat judeţului Suceava ajutor umanitar privind combaterea gripei noi. Astfel, Colegiul sucevean al farmaciştilor a decis să cumpere medicamente. Potrivit preşedintei Colegiul Farmaciştilor Suceava, Doiniţa Cocriş, cele aproximativ 180 de farmacii au cotizat fiecare pentru a achiziţiona medicamente în valoare de aproximativ 5.000 de lei.

La începutul luni decembrie, farmaciştii suceveni au trimis ucrainenilor produse farmaceutice precum 9-vita, Amoksiklav, Clorfeniramin, Dexamethasone, Fervex, Mydocalm, Nurofen, Paracetamol, Parasinus.


Intră acum și în grupul de