Un tânăr băut a lovit cu mașina doi tineri din Liteni și a fugit de la locul accidentului până într-o localitate din Botoșani de unde a anunțat incidentul

Un tânăr de 25 de ani din comuna Fântânele este cercetat penal pentru „vătămare corporală din culpă”,  „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și ,,părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”.

Potrivit Poiliției Județene Suceava, sâmbătă la ora 20.39, un tânăr de 25 ani din Fîntînele, a condus autoturismul pe strada Calea Sucevei din orașul Liteni, având direcţia de deplasare dinspre centrul orașului Liteni – spre mun. Suceava și a surprins și accidentat pe doi bărbați de 24 și 25 de ani, localnici.

După accident, conducătorul auto a părăsit locul accidentului rutier fără încuviințarea poliției.

Ulterior s-a deplasat cu autoturismul la domiciliul mamei sale în comuna Vorona, județul Botoșani, unde a parcat mașina în curtea acesteia, după care a sunat la 112 și a anunțat faptul că a fost implicat într-un accident rutier cu victime și a părăsit locul accidentului.

Ulterior a fost identificat de echipajul de poliție din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier, după care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Cei doi răniți au fost preluați și transportați cu ambulanța la Secţia UPU a Spitalului Judeţean Suceava pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Persoanele vătămate au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri.  

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean Suceava, unde, cu acordul său i s-au recoltat 2 probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de:  „vătămare corporală din culpă”,  „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și ,,părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”.