Polițiștii suceveni au stopat duminică mai multe petreceri private care se derulau cu încălcarea normelor sanitare, aplicând peste 40 de amenzi


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de duminică, 3 ianuarie, polițiștii suceveni au efectuat mai multe controale pe raza județului în contextul Covid-19. Potrivit IPJ Suceava, au fost verificate 64 de societăți comerciale și 1.286 de persoane aflate în izolare/carantină, fiind aplicate în total 41 de amenzi și avertismente în valoare de 7.500 lei.

Tot în cursul acțiunii, polițiștii au stopat mai multe petreceri private, organizate cu încălcarea normelor sanitare. De exemplu, într-un local de pe str. Calea Ștefan cel Mare din Milișăuți au fost organizată o petrecere la care au participat 25 de persoane.

Administratorul localului a relatat polițiștilor că petrecerea a fost organizată de către un localnic de 31 ani, la ea participând membrii familiei acestuia, precum și alte rude apropiate.

Polițiștii au întrerupt petrecerea, petrecăreții fiind nevoiți să părăsească localul. Totodată, organizatorul a fost amendat.

Pe lângă petreceri întrerupte, tot duminica polițiștii au amendat mai mulți angajați ai localurilor sucevene care nu respectau măsurile sanitare.

De exemplu, trei angajați ai unui restaurant din orașul Vicovu de Sus, cu vârstele cuprinse între 20 și 44 ani, s-au ales cu amenzi pentru că nu purtau corect măștile de protecție.

În acest context, IPJ Suceava atrage atenția că „măsurile impuse prin norme legale, trebuie în continuare respectate, iar perioada în care acestea rămân valabile este în strânsă legătură cu comportamentul responsabil al tuturor cetățenilor”.

Sursa citată îndemnă sucevenii să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică și să poarte masca de protecție, în toate spațiile publice închise și deschise. De asemenea, polițiștii reamintesc: „respectați interdicțiile cu privire la organizarea de evenimente private, iar după ora 23.00 deplasaţi-vă doar justificat”.


Intră acum și în grupul de