Directia de Cultura a editat 14 lucrari de promovare a patrimoniului judetean si a Bucovinei istorice


Intră acum și în grupul de

Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Naţional (DCCPN) Suceava a încheiat anul 2009 cu editarea a 14 lucrări de promovare a patrimoniului judeţean şi a Bucovinei istorice, a informat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful instituţiei, Daniel Hrenciuc. Instituţia suceveană de cultură a tipărit monografia „Bisericii Sf. Gheorghe”- Mirăuţi realizată de Ion Mareş şi Calendarul popular bucovinean „Răboj şi pecete magică” de Mihai Camilar şi a finanţat lucrările „Din istoria vieţii culturale a Bucovinei. Teatrul şi muzica”- autor Alice Niculică, Ed. I.Gh. Sbiera, „File de teatru sucevene”- colectiv de autori, coordonator A. Toma, „Martor la sfârşit de mileniu” -autor A. Toma.

„Bucovina. File de istorie”, realizată împreună cu Facultatea de istorie –geografie a universităţii sucevene şi Complexul Muzeal Bucovina Suceava, a beneficiat de asemenea de implicarea şi sprijinul financiar al Direcţiei de Cultură.

„De astăzi a intrat sub tipar şi Buletinul informativ al Direcţiei Judeţene de Cultură- Patrimoniul şi valorile minorităţilor”, a spus Daniel Hrenciuc cu menţiunea că acest buletin are ca noutate, o parte dedicată minorităţilor şi o hartă ce delimitează traseele culturale din judeţ.


Intră acum și în grupul de