Simulare tehnica la proba orala de limba romana a BAC-ului


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a desfăşurat vineri, o simulare tehnică a probei de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română de la Bacalaureat, care va începe luni în cele peste 30 de liceele sucevene. „Am simulat tehnica de transmitere a subiectelor de la Centrul Naţional de Evaluare şi totul s-a desfăşurat fără probleme, sperăm să fie aşa şi luni”, a declarat inspectorul general-adjunct Vasile Monacu, preşedintele comisiei judeţene de bacalaureat.

Acesta a precizat că sâmbătă are loc o instruire a profesorilor din cele 4 zone ale judeţului, implicaţi în evaluarea competenţelor lingvistice, iar duminică va fi cea a preşedinţilor comisiilor de examen din fiecare şcoală implicată.

În judeţul Suceava s-au înscris la acest examen 6678 de candidaţi, care termină anul acesta, şi 73 din serii anterioare. Aceştia din urmă nu vor susţine luni, proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, ci între 21 şi 23 iunie, ei având un calendar diferit. Totodată, aceştia au posibilitatea de a-şi echivala această probă, dacă au fost admişi la proba orală de română, la bacalaureatul anterior.

În ceea ce priveşte procedura, după întrarea în sală candidatul extrage un bilet şi primeşte hârtie ştampilată pentru ciornă. Pentru elaborarea răspunsurilor, se acordă fiecărui candidat câte 15 minute, iar pentru susţinerea acestora în faţa comisiei, câte 10 – 15 minute.


Intră acum și în grupul de