Acțiune în forță a poliției Vatra Dornei: Au blocat în trafic un adolescent ieșean băut care trebuia să fie în arest la domiciliu și care conducea un autoturism furat, dat în urmărire națională


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din Vatr Dornei au acționat sâmbătă seara pentru reținerea unui adolescent de 17 ani din Iași care a condus un autoturism furat și care era dat în urmărire națională.

Astfel, sâmbătă seara un ofiţer de poliţie din cadrul Politiei municipiului Vatra Dornei, aflat în timpul liber, a observat pe str. Unirii, din Vatra Dornei, un autoturism despre care știa că figura urmărit la nivel național din data de  01.01.2021.

Faţă de această situaţie, la nivelul subunității s-au constituit mai multe  filtre de circulație, la ieşirile din municipiu, în vederea opririi autoturismului urmărit.

În zece minute de la sesizare un echipaj de poliţie din cadrul Biroului OP urban, aflat în serviciu, a încercat oprirea acestuia  pe str. Unirii din municipiul Vatra Dornei, însă conducătorul auto nu a oprit la semnalul poliţiștilor continuându-şi deplasarea pe DN 17  către  Bistriţa Năsăud.

După o urmărire de circa 6 kilometri s-a reușit  blocarea și oprirea acestuia pe DN 17, la intrarea în localitatea Dorna Candrenilor, cu sprijinul  echipajului de poliţie rutieră aflat în serviciu.

Cu ocazia legitimării s-a stabilit că persoana aflată la volanul autoturismului este un adolescent de 17 ani, din municipiul Iași, iar după verificarea în baza de date s-a constatat  ca acesta este dat în urmărire națională  pentru „furt de auto”, iar la momentul identificării figura în stare de arest la domiciliu.

De asemenea, pentru autoturismul marca Land Rover,  exista o semnalare de  urmărire și identificare din data de 01.01.2021.     

Întrucât conducătorul prezenta halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Poliţia municipiului Vatra Dornei pentru cercetări.

S-a luat legătura cu IPJ Iași – Serviciul Investigații Criminale care au comunicat că urmează a se deplasa în vederea preluării autoturismului și persoanei urmărite.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere fără permis”.


Intră acum și în grupul de