Un tânăr sucevean care spune că măsurile de prevenire ale epidemiei de COVID-19 sunt neconstituționale, iar masca de protecție nu-l apără de boală a fost amendat cu 500 de lei


Intră acum și în grupul de

Un tânăr sucevean care a fost reclamat că nu vrea să poarte masca de protecție în sediul din Suceava al unei companii de internet și televiziune și care le-a spus polițiștilor că masca nu-l apără de COVID-19 și că regulile impuse sunt neconstituționale, a fost amendat cu 500 de lei.

Astfel, în cursul zilei de miercuri un angajat al unei companii de internet și televiziune a reclamat prin 112 că un client refuză să poarte mască de protecţie în incinta punctului de lucru.

Polițiștii care au verificat sesizarea au constatat că un tânăr de 27 de ani a mers la punctul de lucru al firmei de pe Calea Obcinelor pentru a rezilia un contract unde a intrat fără a purta mască  de protecţie.

El a  fost rugat în repetate rânduri de lucrătorii firmei să-şi pună mască de protecţie, dar acesta a refuzat motiv pentru care a sacesta refuzând, moment în care a fost reclamat prin 112.

La sosirea poliţiștilor, tânărul de 27 ani din Șcheia a declarat verbal că nu doreşte să poarte mască de protecţie întrucât consideră că aceasta nu-l poate proteja de boala Covid 19 şi nu respectă legislaţia în vigoare privind măsurile de prevenire şi combatere a acesteia, deoarece o consideră neconstituţională.

 Polițiștii l-au amendat contravenţional cu 500 lei amendă conform art. 65, lit. h, din Lg. 55/2020 rap. la art. 1 din Anexa 2 la HG 3/2021 şi îndrumat să respecte legislaţia în vigoare.


Intră acum și în grupul de