Focuri de armă la frontieră în zona Costileva de Sus pentru prinderea a trei suspecți de contrabandă. Aceștia au reușit să fugă abandonând țigări de contrabandă în valoare de 35.000 lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au tras, sâmbătă la prânz, mai multe focuri de armă pentru reținerea a trei suspecți de contrabandă cu țigări care au reușit să fugă și au abandonat 3.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 35.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, a declarat că sâmbătă polițiștii Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate, iar în jurul orei 13.00 au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Costileva de Sus trei persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor efectuând somații legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au fugit.

Pentru reţinerea persoanelor în cauză, poliţiştii de frontieră au tras trei focuri de avertisment însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit, dispersându-se în direcţii diferite.

În acest caz au fost anunţate despre eveniment autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea cercetării în comun a cazului.       

La faţa locului au fost descoperite trei colete, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Ţigările în valoare de 35.100 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări pentru  contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.


Intră acum și în grupul de